Ik wacht niet ik FEEST

Toneeltekst voor de hele familie 5+
2 spelers; een man en een vrouw
30-40 minuten
Met muziek en liedteksten

Ik wacht niet ik FEEST was voor het eerst te zien in de bibliotheek in Ijmuiden, in het kader van de kinderboeken week in 2014 door theatergroep The Locals, onder regie van mij.

Ik wacht niet ik FEEST vertelt het verhaal van Polle. Polle is jarig! Samen met haar moeder bakt ze een taart. De vader van Polle is ooit met de noorderzon vertrokken en daarom denkt ze dat haar vader ontdekkingsreiziger is en dat zijn schip ‘De Noorderzon’ heet. Als haar moeder plotseling ziek wordt, brengt de buurvrouw haar naar een kantoorgebouw: naar meneer vader. Polle begrijpt het niet. Waar is zijn schip? Meneer vader werkt aan zijn deadline. Polle moet stil zijn en onder het bureau. Hij weet niets van haar verjaardag. Ze pikt een schaar, vist wat papier van het bureau en begint te knippen. Een taart, slingers, en bezoek. Ze knipt en knipt en heeft niet in de gaten dat meneer vader het stille feestje ziet. Polle schrikt en haar vader glimlacht. Het wordt een feest om nooit te vergeten.

Fragment uit Ik wacht niet ik FEEST

Buurvrouw:
Dat is je vader.

Polle:
Nee joh.

Buurvrouw:
Geef je vader maar even een hand.

Polle:
Dat is mijn vader niet.

Buurvrouw:
Kom Polle, niet zo treuzelen.

Polle:
Waar is zijn kapiteinspak?

Buurvrouw:
Naar binnen.

Polle:
Waar is zijn verrekijker?

Buurvrouw:
Hup. Hup.

Polle:
Waar is zijn zeekaart?

Buurvrouw:
En goed luisteren.

Polle:
En waar is zijn schip?

Interesse? Stuur mij een mail.